1481133845069.jpeg

Jean Velut

CHAMPAGNE - MONTGEAUX 

Detta champagnehus är beläget i Montgeaux och drivs av vinmakaren Denis Velut. Denis är andra generationens vinmakare som nyligen återförenats med den tredje generationen, från en familj vars vinodlarhistoria sträcker sig över århundraden. Med stor erfarenhet och respekt för miljön har man valt att inte alls använda sig av varken konstgödsel eller bekämpningsmedel. Huset är beläget på toppen av en kalkrik kulle på röd lera och ligger i det enda området i Champagnes södra delar där chardonnay-stockar är i majoritet. Denna unika terroir ger därför mycket sällsynta och komplexa champagner.


1481136997862.jpeg

Patrick  Soutiran

CHAMPAGNE - AMBONNAY

Huset är beläget på exceptionell terroir i Grand Cru-klassificerade Ambonnay. Terroiren tillsammans med Patrick Soutirans trogna värderingar och respekt för tradition, äkthet och kärlek till väl utfört arbete, är det som ligger till grund för en lyckad produkt. Huset har gjort kvalitetsviner i över fem generationer vilket resulterat i karaktäristisk champagne med varierande och subtilt eleganta aromer.


1481137145286.jpeg

L&S Cheurlin

CHAMPAGNE - CÔTE DES BAR

L&S Cheurlin har varit vinodlare i flera generationer och deras kunnande har gått i arv från familjens förfäder. Sébastien talar gärna om sina långa promenader med sin farfars far Etienne som tidigt lärde honom att lyssna på naturen. I familjen är respekt för vingården A och O, då djurlivet här är en värdefull indikator på hälsan i jorden och vinstockarna. Familjen tar stort ansvar för miljön och har experimenterat med organisk vinodling sedan 2006. För närvarande är man i full färd med att konvertera helt till ekologisk odling. 

Farfar André har stort förtroende i området la Côte des Bar, med en framstående vinspecialist och en stor familj av vin-entusiaster. Upptäck champagner som är frukten av lång erfarenhet, en exceptionell terroir, och inte minst den stora kärleken till vinstockar och vin.


1486395009345.jpeg

Guiborat

CHAMPAGNE - côte des blancs

Sedan slutet på 1800-talet driver familjen Guiborat denna gård och champagnehus. Gården är belägen i Côte des Blancs med 8 hektar fördelade i Cramant Chouilly och Mardeuil. Vinmakaren Richard Fouquet som representerar femte generationens vinmakare i familjen fortsätter att tillverka med sina egna metoder, som kombinerar tradition och modernitet. Huset presenterade 2016 sin nya profil som andas nytänkande, omsorg och precision.


1486395606880.jpeg

Philippe Glavier

CHAMPAGNE - CÔTE DES BLANCS

Huset Philippe Glavier är litet champagnehus beläget i hjärtat av Champagne - Cramant, Côte des Blancs. Philippe själv representerar den tredje generationens vinodlare i familjen och driver idag huset tillsammans med sin fru Veronique. Kännetecken för husets champagner är elegant fin syra och fyllig frukt.


-userfiles-Image-Pagina Afbeeldingen-97-1385987881_Facade.jpg

Barons de Rothschild

CHAMPAGNE - REIMS

Den anrika familjen Rothschild har förutom sin egna odlingar, sedan länge etablerat fasta relationer för leverans av de allra bästa druvora från Grand-, och Premier Cru klassificerade gårdar. Styrkan i detta relativt unga hus är dess storlek: små volymer präglade av noggrannhet, kvalité, tid och engagemang. Stilen i Rothschilds champagner kännetecknas av eleganta viner med den typiska finessen från Chardonnay, tillsammans med låg dosage för att inte dölja något.


165-2.jpg

Champagne Lelarge-Pugeot

champagne - vrigny

Lelarge-familjen har odlat vinstockar i Vrigny sedan 1789 och Raymond Lelarge började göra vin 1930. Den 7:e och 8:e generationen arbetar nu tillsammans med ekologiskt jordbruk, biodynamisk praxis och gamla vinprocesseringsmetoder.

Deras vingård ligger i Vrigny, en Premier Cru by som är belägen i början av Montagne de Reims. De odlar främst Pinot Meunier och ca 20% Chardonnay och 20% Pinot Noir.

Under åren har de minskat användningen av kemikalieinsatser, låtit gräs växa mellan vinstockarna, plogar jorden med häst och använder sig av biodynamiska preparat. År 2009 bestämde sig huset för att ge den ekologiska certifieringen ett försök, 2013 blev de certifierade av Ecocert (AB). Lelarge strävar efter en idealisk balans i deras vingårdar, genom biodynamiska och organiska metoder, gör så att vinstockarna kan visa sin sanna potential och att vinet blir mycket "hälsosammare" för konsumtion.

När det gäller vinframställning gör de det lägsta ingreppet och använder inhemsk jäst. Deras mål är att låta druvorna trivas i sin naturliga miljö för att visa terroirens rena väsen. Med ett varierat utbud av viner med en dominans av Pinot Meunier i cuveérna, har de även tre Coteaux Champenois.


Brocard_8_low.jpg

Brocard Pierre

champagne - celles sur ource


Champ.Gallimard-LD-28.jpg

Gallimard Père et Fils

champagne - Les Riceys


philosophie.jpg

Jean Josselin

champagne - GYE SUR SEINE


Champagne-Fabrice-Bertemes.jpg

Fabrice Bertemès

champagne - Trépail


NM9A0517.jpg

Didier Chopin

champagne - La Vallée de la Marne


cfb610d5d244918c292d390be0ca1a4b.jpg

Charles de Marques

champagne - La Vallée de la Marne

 


IMG_0897_1348655648087799000.JPG

De Vilmont

champagne - Rilly La Montagne