5barricas-pago-de-tharsys-1611.jpg

Pago de Tharys

Spanien - valencia

Jord och sol - Ett viners med personlighet

Pago de Tharsys vinodlingar ligger inbäddat i mitten av tolv hektar ekologiska vingården där förhållandena är optimala för att få de bästa druvorna. Vinhuset har introducerat många nya unika och innovativa produkter på marknaden: Night Harvest of Albariño, blanc de noir "Tharsys Único": ett mousserande vin tillverkat av bobal, ett ljuvt vin tillverkat av en sällsynt druva som kallas Bronx som produceras av den gamla teknik för övermognning av druvorna i solen.

Vingården producerar sina viner under appelationerna "Vino de Pago", D.O. Utiel-Requena och D.O. Cava. Bland de odlade sorterna är de mest berömda för deras engagemang för "Bobal", den inhemska druvan som deras identitet. Pago de Tharsys är allmänt känd som en av de allra bästa tillverkarna av Cava. Faktum är att ägaren Vicente Garcia anses vara "Gudfadern av Valencias Cava".


Viñedos Singulares

VIÑEDOS-SINGULARES-xavier-bas-celler_IGZ_05_g.jpg

spanien - barcelona

Efter flera år av resor i otaliga vinproducerande regioner och med stor erfarenhet av produktion och marknadsföring av viner, skapade bröderna Barrero -Luis och Carlos-projektet Viñedos Singulares (Singular Wines), baserat i Barcelona.

Genom ett noggrant urval av de enligt dem viktigaste druvsorterna i varje region producerar de utsökta viner som behåller karaktären hos varje territorium och vinmakarna eller oenologerna hos var och en av de olika vingårdarna i dessa områden.

Tack vare deras engagemang för att bevara äktheten hos var och en, är de viner som produceras av Viñedos Singulares nu tillgängliga i många kända barer och restauranger i Barcelona. De finns också på de mytiska marknaderna La Boqueria och Santa Caterina och på borden med kända chefer med Michelin-stjärnor, som rekommenderar kombinationer av sina rätter med de röda och vita vinerna som Luís och Carlos Barrero producerar år efter år.